Sertéstarja római tálban recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- 20 dkg fagyasztott kukorica
- só, bors, majoránna, fokhagyma-granulátum
- mustár
- 10 szelet füstölt szalonna, vagy bacon
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 2 kg burgonya
Elkészítése:
A római tálat a sütés előtt néhány órára beáztatjuk, majd az aljára szórjuk a kukoricát, az oldalát pedig beterítjük 5 szelet szalonnával. A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, egyenként megsózzuk mindkét oldalát, beletesszük a tálba egymás mellé a szeleteket, majd megszórjuk őrölt borssal, majorannával, fokhagyma granulátummal, és megkenjük mustárral.
A tetejére rátesszük a következő szeleteket, és ugyanígy járunk el azokkal is. A tetejére ráterítjük a másik 5 szelet szalonnát, rátesszük a tálra a tetejét, majd nem előmelegített sütőbe toljuk, kb. 150-160 fokra, hogy a tál a sütővel együtt melegedjen fel.
Másfél-két óra múlva, ha a hús kellően megpuhult, levesszük a tál tetejét, visszatoljuk a sütőbe, hogy a leve elpárologjon, majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt megbarnul a tetején.
A burgonyát megpucoljuk, karikára vágjuk, és bő, forró olajban megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »