Sertésszelet hentes módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 20 dkg sonka
- 20 dkg csemegeuborka
- 10 dkg vaj
- 4 ek finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 tk mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 ek metélőhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben és forró vajon kisütjük.
A hagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük, a sonkát (sertés, pulyka, csirke stb) és az uborkát csíkokra vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
A húsokat sütés után félre tesszük, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bort és a 3 dl forróvízben feloldott leveskockát, meghintjük 1 ek finomliszttel és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem és újból felforraljuk.
Tálalásnál a hússzeletekre halmozzuk a sonkás-uborkás ragut és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
A sertésszelet hentes módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

