Sertésszelet hentes módra recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 20 dkg sonka
- 20 dkg csemegeuborka
- 10 dkg vaj
- 4 ek finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 tk mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 ek metélőhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben és forró vajon kisütjük.
A hagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük, a sonkát (sertés, pulyka, csirke stb) és az uborkát csíkokra vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
A húsokat sütés után félre tesszük, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bort és a 3 dl forróvízben feloldott leveskockát, meghintjük 1 ek finomliszttel és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem és újból felforraljuk.
Tálalásnál a hússzeletekre halmozzuk a sonkás-uborkás ragut és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
A sertésszelet hentes módra kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 180 kcal
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.