Sertésszelet hentes módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 20 dkg sonka
- 20 dkg csemegeuborka
- 10 dkg vaj
- 4 ek finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 tk mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 ek metélőhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben és forró vajon kisütjük.
A hagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük, a sonkát (sertés, pulyka, csirke stb) és az uborkát csíkokra vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
A húsokat sütés után félre tesszük, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bort és a 3 dl forróvízben feloldott leveskockát, meghintjük 1 ek finomliszttel és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem és újból felforraljuk.
Tálalásnál a hússzeletekre halmozzuk a sonkás-uborkás ragut és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
A sertésszelet hentes módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

