Sertésszelet hentes módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéskaraj
- 20 dkg sonka
- 20 dkg csemegeuborka
- 10 dkg vaj
- 4 ek finomliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- 1 tk mustár
- 1 dl fehérbor
- 1 ek metélőhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben és forró vajon kisütjük.
A hagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük, a sonkát (sertés, pulyka, csirke stb) és az uborkát csíkokra vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
A húsokat sütés után félre tesszük, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bort és a 3 dl forróvízben feloldott leveskockát, meghintjük 1 ek finomliszttel és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem és újból felforraljuk.
Tálalásnál a hússzeletekre halmozzuk a sonkás-uborkás ragut és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
A sertésszelet hentes módra kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »