Sertésszelet hentes módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertéskaraj
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 10 dkg vaj
  • 4 ek finomliszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 1 tk mustár
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek metélőhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors

Elkészítése:

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben és forró vajon kisütjük.

A hagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük, a sonkát (sertés, pulyka, csirke stb) és az uborkát csíkokra vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.

A húsokat sütés után félre tesszük, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bort és a 3 dl forróvízben feloldott leveskockát, meghintjük 1 ek finomliszttel és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem és újból felforraljuk.

Tálalásnál a hússzeletekre halmozzuk a sonkás-uborkás ragut és ízlés szerinti körettel tálaljuk.