Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sóval, borssal meghintjük, megforgatjuk lisztben és forró vajon kisütjük.
A hagymát félbevágjuk, majd felszeleteljük, a sonkát (sertés, pulyka, csirke stb) és az uborkát csíkokra vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
A húsokat sütés után félre tesszük, a serpenyőben maradt zsiradékban a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a bort és a 3 dl forróvízben feloldott leveskockát, meghintjük 1 ek finomliszttel és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a sonkát, az uborkát, a mustárt és a metélőhagymát, elkeverem és újból felforraljuk.
Tálalásnál a hússzeletekre halmozzuk a sonkás-uborkás ragut és ízlés szerinti körettel tálaljuk.