Sertésszelet Budapest módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 szelet sertés karaj
- 15 dkg csirkemáj
- 10 dkg gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1/2 zöldpaprika
- 15 dkg zöldborsó
- 1 ek paradicsompüré
- só
- frissen őrölt bors
- kevés őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
- 2 dl leves alaplé
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével.
Közben szeletsütőben kisütjük a kiklopfolt hússzeleteket. A hagymához hozzáadjuk a csirkemáj darabokat, a zöldborsót, a felszeletelt gombát, és az apró kockákra vágott zöldpaprikát. Megborsozzuk, megszórjuk sóval. A paradicsompürét is hozzátesszük, majd elkeverjük a ragut.
A közben kisütött hússzeletekre halmozzuk, párolt, petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával tálaljuk
Tipp:
A Budapest módra készült sertésbordának túl sok köze nincs a fővároshoz. Ezt az ételt az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki az ott tartózkodó Magyar szakácskülönítmény, és nagy sikert aratott vele. Eredetileg borjú bélszínből készítették, libamájas raguval. Most egy szegényesebb változat receptjét tettem közzé. Az étel lényege a zöldborsós, májas ragu. Ez később átalakult, mert a libamáj, és a bélszín sem olcsó alapanyag.