Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésszelet Budapest módra recept

Sertésszelet Budapest módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertés karaj
    • 15 dkg csirkemáj
    • 10 dkg gomba
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1/2 zöldpaprika
    • 15 dkg zöldborsó
    • 1 ek paradicsompüré
    • frissen őrölt bors
    • kevés őrölt pirospaprika
    • kevés étolaj
    • 2 dl leves alaplé

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével.

    Közben szeletsütőben kisütjük a kiklopfolt hússzeleteket. A hagymához hozzáadjuk a csirkemáj darabokat, a zöldborsót, a felszeletelt gombát, és az apró kockákra vágott zöldpaprikát. Megborsozzuk, megszórjuk sóval. A paradicsompürét is hozzátesszük, majd elkeverjük a ragut.

    A közben kisütött hússzeletekre halmozzuk, párolt, petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával tálaljuk

    Tipp:

    A Budapest módra készült sertésbordának túl sok köze nincs a fővároshoz. Ezt az ételt az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki az ott tartózkodó Magyar szakácskülönítmény, és nagy sikert aratott vele. Eredetileg borjú bélszínből készítették, libamájas raguval. Most egy szegényesebb változat receptjét tettem közzé. Az étel lényege a zöldborsós, májas ragu. Ez később átalakult, mert a libamáj, és a bélszín sem olcsó alapanyag.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá