Sertésszelet Budapest módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertés karaj
  • 15 dkg csirkemáj
  • 10 dkg gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1/2 zöldpaprika
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 ek paradicsompüré
  • frissen őrölt bors
  • kevés őrölt pirospaprika
  • kevés étolaj
  • 2 dl leves alaplé

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével.

Közben szeletsütőben kisütjük a kiklopfolt hússzeleteket. A hagymához hozzáadjuk a csirkemáj darabokat, a zöldborsót, a felszeletelt gombát, és az apró kockákra vágott zöldpaprikát. Megborsozzuk, megszórjuk sóval. A paradicsompürét is hozzátesszük, majd elkeverjük a ragut.

A közben kisütött hússzeletekre halmozzuk, párolt, petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával tálaljuk

Tipp:

A Budapest módra készült sertésbordának túl sok köze nincs a fővároshoz. Ezt az ételt az 1958-as brüsszeli világkiállításra találta ki az ott tartózkodó Magyar szakácskülönítmény, és nagy sikert aratott vele. Eredetileg borjú bélszínből készítették, libamájas raguval. Most egy szegényesebb változat receptjét tettem közzé. Az étel lényege a zöldborsós, májas ragu. Ez később átalakult, mert a libamáj, és a bélszín sem olcsó alapanyag.