Sertésszelet bakonyi módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
- 80 dkg sovány sertéscomb
- 15 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 2 kanál finomliszt
- 1 mk őrölt bors
- 1 tk pirospaprika
- só
- 2 fej vöröshagyma
Elkészítése:
A Sertéscombot szeletekre vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félre tesszük.
A zsíron megdinszteljük a hagymát és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.
Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan, hogy a hús ne törjön össze. Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!