Sertésszelet bakonyi módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók

  • 80 dkg sovány sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 2 kanál finomliszt
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A Sertéscombot szeletekre vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, a pörcöt kiszedjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a visszamaradt zsiradékban elősütjük, majd félre tesszük.

A zsíron megdinszteljük a hagymát és pár percig pároljuk. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát. Ha a gomba levet engedett beletesszük a hússzeleteket és puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá.

Mikor a hús már puha a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk óvatosan, hogy a hús ne törjön össze. Köretnek galuskát, rizst vagy főtt tésztát adhatunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!