Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéssült gombapaprikással recept

Sertéssült gombapaprikással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertéscomb
    • pirospaprika
    • liszt
    • őrölt bors
    • 1,5 dl víz
    • 1 marhahúsleves kocka
    • 1/2 kg száraz szarvacska tészta

    A gombapaprikáshoz:

    • 1/2 kg gomba(galambica gombát használtam)
    • 2 ek olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • őrölt bors
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:
    A hús szeleteket ujjnyi vastagra vágtam,majd kiklopfoltam. Enyhén sóztam,borsoztam,paprikás lisztbe forgattam és olajban mind két oldalát hirtelen átsütöttem.
    Papírtörlőre szedtem.

    1,5 dl vízben 1 marhahúsleves kockát feloldottam. A hús szeleteket egy tepsibe leraktam,a húslevest alá öntöttem és alufóliával befedtem. Sütöttem 1/2 órát,majd levettem a fóliát.
    Addig sült míg a lé elpárolgott.

    Paprikás:
    A vöröshagymát apróra vágtam,olajon megdinszteltem,pirospaprikával megszórtam, 1 dl vízzel felengedtem,a szeletelt gombát rátettem,sóztam,borsoztam és készre főztem.

    A tejfölt liszttel,vízzel simára kevertem és a pörkölthöz kevertem. Összeforraltam és 1-2 csepp citromlével ízesítettem a végén.

    A tésztát sós,forró vízben kifőztem,majd folyó vízzel leöblítettem. 1 ek olajat kevertem hozzá.

    A húst a paprikással és a tésztával tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá