Sertéspörkölt tönkölybúzalisztes nokedlival recept
Ők is elkészítették

Most egy olyan receptet szeretnék megosztani,amit bizonyára már sokan elkészítettek és nem igazán az olcsóbb receptek közé sorolnám, de egészséges és az orvosom javaslatára áttértem a tönkölybúzalisztre,így a nokedlit is abból készítettem el.
Hozzávalók:
- 500 g sertéscomb
- 4-5 fej vöröshagyma
- üveges lecsó negyede
- étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kk pirospaprika
- 1/4 kg tönkölybúzaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
Elkészítése:
A pörkölthöz a vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés étolajon megfonnyasztom. Közben a sertéscombot kockára vágom.
Amikor a hagyma kész a pirospaprikát rászórom, majd hozzáadom a húst és összekeverem. Sózom, borsozom és csak egy pici vizet öntök hozzá. Fedő alatt puhára főzöm, időnként megkeverem, ha kell pótolni a vízzel, hogy ne égjen le, akkor egy kicsit öntök hozzá.
Amikor már majdnem kész és puhák a húsok a végén hozzáöntöm a lecsót és még 5-10 percet főzöm.
A nokedlit úgy készítem el, hogy egy keverőtálba beleöntöm a lisztet és hozzáadom a tojást, ízlés szerint sózom és egy evőkanál étolajat öntök hozzá, majd szépen fokozatosan hozzáöntöm a vizet, amíg a kellő sűrűséget nem éri el. Ne legyen se túl sűrű, se túl lágy, könnyen lehessen keverni,de amikor ráteszem a nokedliszaggatóra ne csurogjon át egyből rajta.
Forrásban lévő, sós vízbe kiszaggatom és addig főzöm, amíg nem jönnek fel a tetejére, közben megkeverem, hogy ne ragadjanak össze. A vízbe egy pár csepp étolajat is lehet rakni, bár én azért rakok a nokedlihez is.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »