Sertéspörkölt tönkölybúzalisztes nokedlival recept
Most egy olyan receptet szeretnék megosztani,amit bizonyára már sokan elkészítettek és nem igazán az olcsóbb receptek közé sorolnám, de egészséges és az orvosom javaslatára áttértem a tönkölybúzalisztre,így a nokedlit is abból készítettem el.
Hozzávalók:
- 500 g sertéscomb
- 4-5 fej vöröshagyma
- üveges lecsó negyede
- étolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1 kk pirospaprika
- 1/4 kg tönkölybúzaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- víz
Elkészítése:
A pörkölthöz a vöröshagymát apró kockákra vágom és kevés étolajon megfonnyasztom. Közben a sertéscombot kockára vágom.
Amikor a hagyma kész a pirospaprikát rászórom, majd hozzáadom a húst és összekeverem. Sózom, borsozom és csak egy pici vizet öntök hozzá. Fedő alatt puhára főzöm, időnként megkeverem, ha kell pótolni a vízzel, hogy ne égjen le, akkor egy kicsit öntök hozzá.
Amikor már majdnem kész és puhák a húsok a végén hozzáöntöm a lecsót és még 5-10 percet főzöm.
A nokedlit úgy készítem el, hogy egy keverőtálba beleöntöm a lisztet és hozzáadom a tojást, ízlés szerint sózom és egy evőkanál étolajat öntök hozzá, majd szépen fokozatosan hozzáöntöm a vizet, amíg a kellő sűrűséget nem éri el. Ne legyen se túl sűrű, se túl lágy, könnyen lehessen keverni,de amikor ráteszem a nokedliszaggatóra ne csurogjon át egyből rajta.
Forrásban lévő, sós vízbe kiszaggatom és addig főzöm, amíg nem jönnek fel a tetejére, közben megkeverem, hogy ne ragadjanak össze. A vízbe egy pár csepp étolajat is lehet rakni, bár én azért rakok a nokedlihez is.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »