Sertéspörkölt oldalasból recept
Hozzávalók:
- 20 dkg kenyérszalonna (nyers, nem füstölt)
- 40 dkg sertésoldalas
- 20 dkg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dkg lecsó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 ek mangalica zsír
Elkészítése:
A lecsót, a vöröshagymát és a fokhagymát összeturmixoljuk, majd zsíron megdinszteljük.
A tokaszalonnát kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, az oldalast pedig kb. 6 cm-es darabokra.
Ha a dinsztelés kész, hozzáadjuk a húsokat. Amikor kicsit kifehérednek, fűszerezzük (ha kevés a pörkölt szaftja, adjunk hozzá még forró vizet).
A burgonyát kockára vágjuk. Mikor már majdnem kész a pörkölt, hozzáadjuk.
Ízlés szerint készre fűszerezzük.
A sertéspörkölt oldalasból kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 25 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


