Sertéspörkölt oldalasból recept

Hozzávalók:
- 20 dkg kenyérszalonna (nyers, nem füstölt)
- 40 dkg sertésoldalas
- 20 dkg burgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 dkg lecsó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint (őrölt)
- őrölt fűszerkömény ízlés szerint
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 ek mangalica zsír
Elkészítése:
A lecsót, a vöröshagymát és a fokhagymát összeturmixoljuk, majd zsíron megdinszteljük.
A tokaszalonnát kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, az oldalast pedig kb. 6 cm-es darabokra.
Ha a dinsztelés kész, hozzáadjuk a húsokat. Amikor kicsit kifehérednek, fűszerezzük (ha kevés a pörkölt szaftja, adjunk hozzá még forró vizet).
A burgonyát kockára vágjuk. Mikor már majdnem kész a pörkölt, hozzáadjuk.
Ízlés szerint készre fűszerezzük.
A sertéspörkölt oldalasból kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 25 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »