Sertéspörkölt oldalasból

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg kenyérszalonna (nyers, nem füstölt)
  • 40 dkg sertésoldalas
  • 20 dkg burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg lecsó
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 1 ek mangalica zsír

Elkészítése:

A lecsót, a vöröshagymát és a fokhagymát összeturmixoljuk, majd zsíron megdinszteljük.

A tokaszalonnát kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, az oldalast pedig kb. 6 cm-es darabokra.

Ha a dinsztelés kész, hozzáadjuk a húsokat. Amikor kicsit kifehérednek, fűszerezzük (ha kevés a pörkölt szaftja, adjunk hozzá még forró vizet).

A burgonyát kockára vágjuk. Mikor már majdnem kész a pörkölt, hozzáadjuk.

Ízlés szerint készre fűszerezzük.