Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéspörkölt házi tarhonyával recept

Sertéspörkölt házi tarhonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • 2 kis fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 2 lecsópaprika
    • 1 paradicsom
    • kevés köménymag
    • 1 kanál őrölt pirospaprika
    • őrölt bors
    • kevés sertészsír
    • 500 g reszelt házi tarhonya

    Elkészítése:

    A sertéslapockát 3*3 cm-es darabokra vágjuk.

    A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.

    Kevés sertészsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot is teszünk hozzá. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst, majd megsózzuk. Mikor a hús kifehéredik, kérget kap, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprika szeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma és a bors is.

    A sertéslapocka lényegesen gyorsabban fő meg mint a marha, vad, vagy birkahús, így viszonylag hamar finom ételhez jutunk.

    A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sót vagy ételízesítőt teszünk hozzá és ha megfőtt tálalhatjuk. Ha valakinek az ízlése úgy kívánja, csípős paprikát, szeletelt lilahagymát adhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá