Sertéspörkölt házi tarhonyával recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 2 kis fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 lecsópaprika
- 1 paradicsom
- kevés köménymag
- 1 kanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- kevés sertészsír
- 500 g reszelt házi tarhonya
Elkészítése:
A sertéslapockát 3*3 cm-es darabokra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.
Kevés sertészsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot is teszünk hozzá. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst, majd megsózzuk. Mikor a hús kifehéredik, kérget kap, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprika szeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma és a bors is.
A sertéslapocka lényegesen gyorsabban fő meg mint a marha, vad, vagy birkahús, így viszonylag hamar finom ételhez jutunk.
A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sót vagy ételízesítőt teszünk hozzá és ha megfőtt tálalhatjuk. Ha valakinek az ízlése úgy kívánja, csípős paprikát, szeletelt lilahagymát adhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

