Sertéspörkölt házi tarhonyával recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- 2 kis fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 lecsópaprika
- 1 paradicsom
- kevés köménymag
- 1 kanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- kevés sertészsír
- 500 g reszelt házi tarhonya
Elkészítése:
A sertéslapockát 3*3 cm-es darabokra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.
Kevés sertészsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot is teszünk hozzá. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst, majd megsózzuk. Mikor a hús kifehéredik, kérget kap, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprika szeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma és a bors is.
A sertéslapocka lényegesen gyorsabban fő meg mint a marha, vad, vagy birkahús, így viszonylag hamar finom ételhez jutunk.
A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sót vagy ételízesítőt teszünk hozzá és ha megfőtt tálalhatjuk. Ha valakinek az ízlése úgy kívánja, csípős paprikát, szeletelt lilahagymát adhatunk mellé.