Sertéspörkölt házi tarhonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertéspörkölt házi tarhonyával

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka
  • 2 kis fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 lecsópaprika
  • 1 paradicsom
  • kevés köménymag
  • 1 kanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • kevés sertészsír
  • 500 g reszelt házi tarhonya

Elkészítése:

A sertéslapockát 3*3 cm-es darabokra vágjuk.

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.

Kevés sertészsíron a hagymát megfonnyasztjuk, majd köménymagot is teszünk hozzá. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt húst, majd megsózzuk. Mikor a hús kifehéredik, kérget kap, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Az apróra vágott paradicsom is hozzákerül, majd kicsivel később a paprika szeletek is, valamint az őrölt paprika, a fokhagyma és a bors is.

A sertéslapocka lényegesen gyorsabban fő meg mint a marha, vad, vagy birkahús, így viszonylag hamar finom ételhez jutunk.

A házi, reszelt tarhonyát zsíron kicsit megpirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sót vagy ételízesítőt teszünk hozzá és ha megfőtt tálalhatjuk. Ha valakinek az ízlése úgy kívánja, csípős paprikát, szeletelt lilahagymát adhatunk mellé.