Sertéspörkölt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg lapocka, vagy comb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk. A kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a felszeletelt paprikát együtt a zsíron megpároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és borssal, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, felöntjük 2 dl vízzel, és 10 percig forraljuk.
Néha megkeverjük. Ha a paradicsom is megfőtt, sózzuk, és hozzáadjuk a húst. Fedő alatt 60 perc alatt készre főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Kifőtt tésztával, nokedlivel, vagy tarhonyával tálaljuk. Savanyúságot, salátát, vagy tejfölt kínálunk mellé.
A sertéspörkölt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »