Sertéspörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg lapocka, vagy comb
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A húst feldaraboljuk. A kockára vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a felszeletelt paprikát együtt a zsíron megpároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és borssal, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, felöntjük 2 dl vízzel, és 10 percig forraljuk.
Néha megkeverjük. Ha a paradicsom is megfőtt, sózzuk, és hozzáadjuk a húst. Fedő alatt 60 perc alatt készre főzzük. A közben elfőtt levet vízzel pótoljuk.
Kifőtt tésztával, nokedlivel, vagy tarhonyával tálaljuk. Savanyúságot, salátát, vagy tejfölt kínálunk mellé.
A sertéspörkölt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

