Resztelt vagy dinsztelt máj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20-25 dkg máj (marha vagy disznó)
- tej
- 3 szelet bacon szalonna
- 1 nagy hagyma
- 2-3 gerezd zúzott foghagyma
- 1 szép zöldpaprika
- 2 szál zeller (elmaradhat)
- 2-3 friss paradicsom
- 1 teáskanál édesnemes pirospaprika
- erős paprika
- ¼ teáskanál bors
- ½ teáskanál só
Elkészítése:
A májat megmossuk és papírvékonyra felszeleteljük. Beáztatjuk egy pár órára, annyi tejbe hogy ellepje (lehet egy éjszakára is). Bacon szalonnát nagyon apróra felaprítjuk. Hagymát, foghagymát lassan dinszteljük a szalonnán. Hozzáadjuk az apróra feldarabolt zöldpaprikát és a zellert és befejezzük a dinsztelést. A májról leszűrjük a tejet, és ebbe a zöldséges keverékbe magasabb hőfokon nagyon gyorsan átsüssük. Csak annyira, hogy elveszítse a színét. A fűszereket (de nem a sót) hozzávegyítjük. A paradicsomról lehúzzuk a héját, majd a kinyomkodott paradicsomokat feldaraboljuk. Hozzávegyítjük gyorsan ehhez a májas sülthez, átsütjük egy pár percig. Csak annyira, hogy a paradicsom átsüljön a májjal. Ízlés szerint megsózzuk. Főtt krumplival tálaljuk. Lehet valamilyen párolt zöldséget is szervírozni hozzá, aki ezt szereti!