Pájsli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél sertés tüdő
- 1 db sertés nyelv
- 1 db sertés szív
- 2 db sertés lép
- 30 dkg sertés lapocka
- 4-5 db babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek só
- 1 mk egész bors
A mártáshoz:
- 1 ek zsír
- 4 ek liszt
- 1 ek kristálycukor
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- mustár (ízlés szerint)
- 1 db citrom leve (ízlés szerint)
- őrölt bors
- 2 dl tejföl (20%)
Elkészítése:
A belsőségeket és a húst megmossuk, feltesszük egészben ( kivétel a lép azt egy órányi főzés után tesszük bele). főni a fűszerekkel együtt.
Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszük a húsokat, hűlni. Ha a húsok kihűltek, a tüdőből a hörgőket eltávolítjuk. A megtisztított húsokat vékony csíkokra szeleteljük és félretesszük.
Elkészítjük a mártást:
A zsíron a cukrot karamellizáljuk aztán félrehúzzuk tűzről. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt és megpirítjuk.
Ezután a lisztet is belekeverjük és rántást készítünk belőle. A leszűrt húsfőző lével felöntjük, ízesítjük mustárral, a citrom levével , borssal és sóval (ha szükséges). Kb 15 percig főzzük. Végül beletesszük a felszeletelt húsokat és a tejfölt, összefőzzük.
Zsemlegombóccal, knédlivel kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok.
Sztori: Jön a disznóvágások ideje és nagyon sokan szeretik, el is készítik ezt a finom, régi sváb ételt. Nem kell azért disznólkodnunk, hogy hozzájussunk az alapanyagokhoz, hisz egy kis utánajárással mi is beszerezhetjük. Próbáljátok ki. Megéri!