Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pájsli recept

Pájsli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • fél sertés tüdő
    • 1 db sertés nyelv
    • 1 db sertés szív
    • 2 db sertés lép
    • 30 dkg sertés lapocka
    • 4-5 db babérlevél
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek só
    • 1 mk egész bors

    A mártáshoz:

    • 1 ek zsír
    • 4 ek liszt
    • 1 ek kristálycukor
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • mustár (ízlés szerint)
    • 1 db citrom leve (ízlés szerint)
    • őrölt bors
    • 2 dl tejföl (20%)

    Elkészítése:

    A belsőségeket és a húst megmossuk, feltesszük egészben ( kivétel a lép azt egy órányi főzés után tesszük bele). főni a fűszerekkel együtt.

    Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszük a húsokat, hűlni. Ha a húsok kihűltek, a tüdőből a hörgőket eltávolítjuk. A megtisztított húsokat vékony csíkokra szeleteljük és félretesszük.

    Elkészítjük a mártást:

    A zsíron a cukrot karamellizáljuk aztán félrehúzzuk tűzről. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt és megpirítjuk.

    Ezután a lisztet is belekeverjük és rántást készítünk belőle. A leszűrt húsfőző lével felöntjük, ízesítjük mustárral, a citrom levével , borssal és sóval (ha szükséges). Kb 15 percig főzzük. Végül beletesszük a felszeletelt húsokat és a tejfölt, összefőzzük.

    Zsemlegombóccal, knédlivel kínálhatjuk.
    Jó étvágyat kívánok.

     

    Sztori: Jön a disznóvágások ideje és nagyon sokan szeretik, el is készítik ezt a finom, régi sváb ételt. Nem kell azért disznólkodnunk, hogy hozzájussunk az alapanyagokhoz, hisz egy kis utánajárással mi is beszerezhetjük. Próbáljátok ki. Megéri!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá