Pájsli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pájsli

Hozzávalók:

  • fél sertés tüdő
  • 1 db sertés nyelv
  • 1 db sertés szív
  • 2 db sertés lép
  • 30 dkg sertés lapocka
  • 4-5 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek só
  • 1 mk egész bors

A mártáshoz:

  • 1 ek zsír
  • 4 ek liszt
  • 1 ek kristálycukor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • mustár (ízlés szerint)
  • 1 db citrom leve (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl (20%)

Elkészítése:

A belsőségeket és a húst megmossuk, feltesszük egészben ( kivétel a lép azt egy órányi főzés után tesszük bele). főni a fűszerekkel együtt.

Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszük a húsokat, hűlni. Ha a húsok kihűltek, a tüdőből a hörgőket eltávolítjuk. A megtisztított húsokat vékony csíkokra szeleteljük és félretesszük.

Elkészítjük a mártást:

A zsíron a cukrot karamellizáljuk aztán félrehúzzuk tűzről. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt és megpirítjuk.

Ezután a lisztet is belekeverjük és rántást készítünk belőle. A leszűrt húsfőző lével felöntjük, ízesítjük mustárral, a citrom levével , borssal és sóval (ha szükséges). Kb 15 percig főzzük. Végül beletesszük a felszeletelt húsokat és a tejfölt, összefőzzük.

Zsemlegombóccal, knédlivel kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok.

 

Sztori: Jön a disznóvágások ideje és nagyon sokan szeretik, el is készítik ezt a finom, régi sváb ételt. Nem kell azért disznólkodnunk, hogy hozzájussunk az alapanyagokhoz, hisz egy kis utánajárással mi is beszerezhetjük. Próbáljátok ki. Megéri!