Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj recept

Fokhagymás tejben pácolt sertésmáj
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertésmáj
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1/2l tej

    A panírozáshoz:

    • finomliszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Elkészítése:
    A májról a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, és a tejbe keverjük. A májszeleteket a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A májszeleteket lecsepegtetjük, és papír törlőn leszárítjuk majd a szokásos módon /liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa/bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük. Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki! Köretnek petrezselymes burgonyát készítettem mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá