Sertéskocsonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg kocsonyahús (vagy egy csomag mélyhűtött kocsonyahús)
- 1/2 kg sovány sertéscomb
- 1/2 kg mellső sertéscsülök
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 5 szem bors
- só
Elkészítés:
A húsféléket alaposan megtisztogatjuk (ha szőr van rajtuk, lepörzsöljük), és forró vízzel leöblítve, késsel lekaparjuk. A színhúst meg a bőrkét nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízzel öntjük le, amennyi bőven ellepi. Beledobjuk a megtisztított zöldségeket,a kétféle hagymát meg a borsot, megsózzuk, és olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leváljék. Ekkor hideg helyre tesszük, és ha kihűlt, a tetején összegyűlt zsiradékot óvatosan leszedjük róla. Ezután felolvasztjuk, a húsdarabokat tálra tesszük, arányosan téve egymás mellé húsost és porcogóst (a kocsonyahúsból fejtsük ki a csontokat), a húsokat a bőrdarabkákkal leborítjuk, és vékony ruhán keresztül szűrjük rá a levét. Fagyaszthatjuk formában is, akkor a formába először levet szűrünk, megfagyasztjuk, a húsdarabokkal kirakjuk, és a tetejére szűrjük az alig langyos levet. (Ha nem kapunk kocsonyahúst, főzhetjük a kocsonyát csülökből is: ilyenkor két bőrös mellső csülköt és 1/2 kg színhúst vásároljunk. A visszamaradt langyos levébe egy evőkanál zselatint keverünk, és ha felolvadt, átszűrve öntjük a húsra. így biztosan megkocsonyásodik.) Ecetes tormát mindig adjunk hozzá, de kitűnő körítése az ecetes-hagymás burgonyasaláta is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »
Rakott, tejszínes, paradicsomos – 8 isteni tésztás fogás amit imádni fogsz
A tésztaételek igazi örök kedvencek: gyorsan elkészíthetők, laktatóak, és s
Tovább olvasom »
5 egészséges alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból
Sokszor a legegyszerűbb alapanyagok a legértékesebbek – ha tudjuk, mit mive
Tovább olvasom »