Sertéskocsonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg kocsonyahús (vagy egy csomag mélyhűtött kocsonyahús)
- 1/2 kg sovány sertéscomb
- 1/2 kg mellső sertéscsülök
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 5 szem bors
- só
Elkészítés:
A húsféléket alaposan megtisztogatjuk (ha szőr van rajtuk, lepörzsöljük), és forró vízzel leöblítve, késsel lekaparjuk. A színhúst meg a bőrkét nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízzel öntjük le, amennyi bőven ellepi. Beledobjuk a megtisztított zöldségeket,a kétféle hagymát meg a borsot, megsózzuk, és olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leváljék. Ekkor hideg helyre tesszük, és ha kihűlt, a tetején összegyűlt zsiradékot óvatosan leszedjük róla. Ezután felolvasztjuk, a húsdarabokat tálra tesszük, arányosan téve egymás mellé húsost és porcogóst (a kocsonyahúsból fejtsük ki a csontokat), a húsokat a bőrdarabkákkal leborítjuk, és vékony ruhán keresztül szűrjük rá a levét. Fagyaszthatjuk formában is, akkor a formába először levet szűrünk, megfagyasztjuk, a húsdarabokkal kirakjuk, és a tetejére szűrjük az alig langyos levet. (Ha nem kapunk kocsonyahúst, főzhetjük a kocsonyát csülökből is: ilyenkor két bőrös mellső csülköt és 1/2 kg színhúst vásároljunk. A visszamaradt langyos levébe egy evőkanál zselatint keverünk, és ha felolvadt, átszűrve öntjük a húsra. így biztosan megkocsonyásodik.) Ecetes tormát mindig adjunk hozzá, de kitűnő körítése az ecetes-hagymás burgonyasaláta is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »