Sertéskocsonya recept

Hozzávalók:
- 1 kg kocsonyahús (vagy egy csomag mélyhűtött kocsonyahús)
- 1/2 kg sovány sertéscomb
- 1/2 kg mellső sertéscsülök
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 5 szem bors
- só
Elkészítés:
A húsféléket alaposan megtisztogatjuk (ha szőr van rajtuk, lepörzsöljük), és forró vízzel leöblítve, késsel lekaparjuk. A színhúst meg a bőrkét nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízzel öntjük le, amennyi bőven ellepi. Beledobjuk a megtisztított zöldségeket,a kétféle hagymát meg a borsot, megsózzuk, és olyan puhára főzzük, hogy a hús a csontról leváljék. Ekkor hideg helyre tesszük, és ha kihűlt, a tetején összegyűlt zsiradékot óvatosan leszedjük róla. Ezután felolvasztjuk, a húsdarabokat tálra tesszük, arányosan téve egymás mellé húsost és porcogóst (a kocsonyahúsból fejtsük ki a csontokat), a húsokat a bőrdarabkákkal leborítjuk, és vékony ruhán keresztül szűrjük rá a levét. Fagyaszthatjuk formában is, akkor a formába először levet szűrünk, megfagyasztjuk, a húsdarabokkal kirakjuk, és a tetejére szűrjük az alig langyos levet. (Ha nem kapunk kocsonyahúst, főzhetjük a kocsonyát csülökből is: ilyenkor két bőrös mellső csülköt és 1/2 kg színhúst vásároljunk. A visszamaradt langyos levébe egy evőkanál zselatint keverünk, és ha felolvadt, átszűrve öntjük a húsra. így biztosan megkocsonyásodik.) Ecetes tormát mindig adjunk hozzá, de kitűnő körítése az ecetes-hagymás burgonyasaláta is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »