Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével recept

Sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csont nélküli karaj
    • 1 ek zsír
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma

    A paradicsommártáshoz:

    • 1 ek étolaj
    • 1 ek finomliszt
    • 1 tk piros paprika
    • só ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint
    • 1 zellerlevél
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 0,5 liter házi paradicsomlé

    A burgonyapüréhez:

    • 60 dkg burgonya
    • só ízlés szerint
    • 1 dl tej
    • 1 ek folyékony margarin

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borssal megszórtam. Egy serpenyőbe tettem, alátéve az evőkanál zsírt.

    Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott fokhagymát rászórtam, és fedő alatt puhára sütöttem. A vízveszteséget közben pótoltam, és a húsokat megfordítottam.

    Paradicsommártás készítés:

    Olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a lisztet, összekevertem, rászórtam a piros paprikát. Felöntöttem 1-2 dl vízzel. Beletettem a zellerlevelet, a cukrot és a sót.

    Simára kevertem, hozzáöntöttem a paradicsomlét, és összeforraltam. (A zellerszárat kidobtam a végén belőle.)

    Burgonyapürés készítése:

    A burgonyát megpucoltam, kisebb darabokra vágtam. Sós vízben megfőztem, leszűrtem, majd tejjel és folyékony margarinnal összetörtem.

    A sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 110 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá