Sertéskaraj paradicsommártással, burgonyapürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 1 ek zsír
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma

A paradicsommártáshoz:

  • 1 ek étolaj
  • 1 ek finomliszt
  • 1 tk piros paprika
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 1 zellerlevél
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 0,5 liter házi paradicsomlé

A burgonyapüréhez:

  • 60 dkg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 1 dl tej
  • 1 ek folyékony margarin

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borssal megszórtam. Egy serpenyőbe tettem, alátéve az evőkanál zsírt.

Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott fokhagymát rászórtam, és fedő alatt puhára sütöttem. A vízveszteséget közben pótoltam, és a húsokat megfordítottam.

Paradicsommártás készítés:

Olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a lisztet, összekevertem, rászórtam a piros paprikát. Felöntöttem 1-2 dl vízzel. Beletettem a zellerlevelet, a cukrot és a sót.

Simára kevertem, hozzáöntöttem a paradicsomlét, és összeforraltam. (A zellerszárat kidobtam a végén belőle.)

Burgonyapürés készítése:

A burgonyát megpucoltam, kisebb darabokra vágtam. Sós vízben megfőztem, leszűrtem, majd tejjel és folyékony margarinnal összetörtem.