Hozzávalók:
A paradicsommártáshoz:
A burgonyapüréhez:
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borssal megszórtam. Egy serpenyőbe tettem, alátéve az evőkanál zsírt.
Öntöttem rá 1-2 dl vizet, a zúzott fokhagymát rászórtam, és fedő alatt puhára sütöttem. A vízveszteséget közben pótoltam, és a húsokat megfordítottam.
Olajon a finomra vágott vöröshagymát megdinszteltem, rátettem a lisztet, összekevertem, rászórtam a piros paprikát. Felöntöttem 1-2 dl vízzel. Beletettem a zellerlevelet, a cukrot és a sót.
Simára kevertem, hozzáöntöttem a paradicsomlét, és összeforraltam. (A zellerszárat kidobtam a végén belőle.)
A burgonyát megpucoltam, kisebb darabokra vágtam. Sós vízben megfőztem, leszűrtem, majd tejjel és folyékony margarinnal összetörtem.