Sertéscsülök tavasziasan recept
Hozzávalók:
- 2 szép mellső csülök
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 25 dkg konzerv (vagy 16 kg friss) zöldborsó
- 15 dkg gomba
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- só
- 2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csülköket megtisztítjuk, megsózzuk és egészben hagyva, a hagymás zsiradékban megforgatjuk. Kevés konzerv zöldborsólevet öntünk alá, és félpuhára pároljuk. Ekkor a kockákra vágott zöldségeket meg a paradicsompürét beletesszük, és jó puhára pároljuk. Öt perccel tálalás előtt adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát, és végül az utolsó percben a leszűrt konzerv, vagy párolt friss borsót. Tálalás előtt a lisztet a levébe keverjük, és még egyszer átforralva az összevagdalt petrezselyemzölddel meghintjük. (Ha télen finomfőzelék-konzervből készítjük, a konzerv levével pároljuk meg a csülköt, és csak az utolsó percben tesszük bele a leszűrt zöldségfélét.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

