Sertéscsülök tavasziasan recept

Hozzávalók:
- 2 szép mellső csülök
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 25 dkg konzerv (vagy 16 kg friss) zöldborsó
- 15 dkg gomba
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- só
- 2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A csülköket megtisztítjuk, megsózzuk és egészben hagyva, a hagymás zsiradékban megforgatjuk. Kevés konzerv zöldborsólevet öntünk alá, és félpuhára pároljuk. Ekkor a kockákra vágott zöldségeket meg a paradicsompürét beletesszük, és jó puhára pároljuk. Öt perccel tálalás előtt adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát, és végül az utolsó percben a leszűrt konzerv, vagy párolt friss borsót. Tálalás előtt a lisztet a levébe keverjük, és még egyszer átforralva az összevagdalt petrezselyemzölddel meghintjük. (Ha télen finomfőzelék-konzervből készítjük, a konzerv levével pároljuk meg a csülköt, és csak az utolsó percben tesszük bele a leszűrt zöldségfélét.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »