Sertéscsülök tavasziasan

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 szép mellső csülök
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 1 kiskanál paradicsompüré
  • 25 dkg konzerv (vagy 16 kg friss) zöldborsó
  • 15 dkg gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csülköket megtisztítjuk, megsózzuk és egészben hagyva, a hagymás zsiradékban megforgatjuk. Kevés konzerv zöldborsólevet öntünk alá, és félpuhára pároljuk. Ekkor a kockákra vágott zöldségeket meg a paradicsompürét beletesszük, és jó puhára pároljuk. Öt perccel tálalás előtt adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát, és végül az utolsó percben a leszűrt konzerv, vagy párolt friss borsót. Tálalás előtt a lisztet a levébe keverjük, és még egyszer átforralva az összevagdalt petrezselyemzölddel meghintjük. (Ha télen finomfőzelék-konzervből készítjük, a konzerv levével pároljuk meg a csülköt, és csak az utolsó percben tesszük bele a leszűrt zöldségfélét.)