Sertésborda Jóasszony módra recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg csiperke gomba
- 1 ek paradicsompüré
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kk felaprított petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon megsütjük.
A maradék olajon a reszelt hagymát, és a szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, majd felöntjük borral. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a paradicsompürét és a petrezselyemzöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön.
A ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.
Sült burgonyával, krumplipürével illik tálalni.
Tipp:
1 marék zöldborsót is tehetünk a raguhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »