Sertésborda Jóasszony módra recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg csiperke gomba
- 1 ek paradicsompüré
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kk felaprított petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon megsütjük.
A maradék olajon a reszelt hagymát, és a szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, majd felöntjük borral. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a paradicsompürét és a petrezselyemzöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön.
A ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.
Sült burgonyával, krumplipürével illik tálalni.
Tipp:
1 marék zöldborsót is tehetünk a raguhoz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.