Sertésborda Jóasszony módra recept

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg csiperke gomba
- 1 ek paradicsompüré
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kk felaprított petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon megsütjük.
A maradék olajon a reszelt hagymát, és a szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, majd felöntjük borral. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a paradicsompürét és a petrezselyemzöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön.
A ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.
Sült burgonyával, krumplipürével illik tálalni.
Tipp:
1 marék zöldborsót is tehetünk a raguhoz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »