Sertésborda Jóasszony módra recept
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg csiperke gomba
- 1 ek paradicsompüré
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kk felaprított petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- kevés olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon megsütjük.
A maradék olajon a reszelt hagymát, és a szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, majd felöntjük borral. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a paradicsompürét és a petrezselyemzöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön.
A ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.
Sült burgonyával, krumplipürével illik tálalni.
Tipp:
1 marék zöldborsót is tehetünk a raguhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


