Sertésborda Jóasszony módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kk felaprított petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • kevés olaj

Elkészítése:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajon megsütjük.

A maradék olajon a reszelt hagymát, és a szalonnát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, majd felöntjük borral. Hozzáadjuk a szeletelt gombát, a paradicsompürét és a petrezselyemzöldet. Pár percig főzzük, annyira, hogy kicsit besűrűsödjön.

A ragut a megsütött hússzeleteken tálaljuk.

Sült burgonyával, krumplipürével illik tálalni.

Tipp:

1 marék zöldborsót is tehetünk a raguhoz.