Sertésborda Holstein módra recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg karaj csont nélkül
- 2-3 gerezd fokhagyma
- grillfűszer
- őrölt fekete bors
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- 8 szelet zsemle vagy toast kenyér
- étolaj
A díszítéshez:
- pirospaprika
- petrezselyem
- zöld vagy metélő hagyma
Elkészítése:
A karajt nyolc szeletre vágjuk. Kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük átnyomott fokhagymával és grillfűszerrel. A karajszeletek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. A tojásokból tükörtojást sütünk. A zsemleszeleteket megpirítjuk. Tálaláskor a hússzeleteket 1-1 zsemleszeletre tesszük. Minden szelet húsra 1-1 tükörtojást rakunk. Pirospaprikával és petrezselyemmel vagy apróra vágott metélőhagymával megszórjuk.
Sült burgonyát készítettem hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

