Sertés szűzérmék sajtszószban recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés szűzpecsenye
- kevés őrölt pirospaprika
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 100 g reszelt sajt
- kevés só, és őrölt bors
- 2 dl leves alaplé
- kevés étolaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét felszeleteljük, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával. Tepsibe tesszük, majd olajat öntünk alá és fólia alatt megsütjük.
A sütés végén levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy egy kicsit piruljanak a hússzeletek.
A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük leves alaplével.
Sózzuk borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A reszelt sajtot és a tejszínt összekeverjük és hozzáöntjük a serpenyőben lévő hagymához.
Jól összeforraljuk és megvárjuk, amíg besűrűsödik.
A hússzeleteket sajtmártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »