Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés szűzérmék sajtszószban recept

Sertés szűzérmék sajtszószban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertés szűzpecsenye
    • kevés őrölt pirospaprika
    • 1 nagy fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 200 g főzőtejszín
    • 100 g reszelt sajt
    • kevés só, és őrölt bors
    • 2 dl leves alaplé
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A szűzpecsenyét felszeleteljük, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával. Tepsibe tesszük, majd olajat öntünk alá és fólia alatt megsütjük.

    A sütés végén levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy egy kicsit piruljanak a hússzeletek.

    A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük leves alaplével.

    Sózzuk borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A reszelt sajtot és a tejszínt összekeverjük és hozzáöntjük a serpenyőben lévő hagymához.

    Jól összeforraljuk és megvárjuk, amíg besűrűsödik.

    A hússzeleteket sajtmártással tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá