Sertés szűzérmék sajtszószban recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés szűzpecsenye
- kevés őrölt pirospaprika
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 100 g reszelt sajt
- kevés só, és őrölt bors
- 2 dl leves alaplé
- kevés étolaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét felszeleteljük, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával. Tepsibe tesszük, majd olajat öntünk alá és fólia alatt megsütjük.
A sütés végén levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy egy kicsit piruljanak a hússzeletek.
A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük leves alaplével.
Sózzuk borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A reszelt sajtot és a tejszínt összekeverjük és hozzáöntjük a serpenyőben lévő hagymához.
Jól összeforraljuk és megvárjuk, amíg besűrűsödik.
A hússzeleteket sajtmártással tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »