Sertés szűzérmék sajtszószban recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés szűzpecsenye
- kevés őrölt pirospaprika
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 100 g reszelt sajt
- kevés só, és őrölt bors
- 2 dl leves alaplé
- kevés étolaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét felszeleteljük, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával. Tepsibe tesszük, majd olajat öntünk alá és fólia alatt megsütjük.
A sütés végén levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy egy kicsit piruljanak a hússzeletek.
A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük leves alaplével.
Sózzuk borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A reszelt sajtot és a tejszínt összekeverjük és hozzáöntjük a serpenyőben lévő hagymához.
Jól összeforraljuk és megvárjuk, amíg besűrűsödik.
A hússzeleteket sajtmártással tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »