Sertés szűzérmék sajtszószban recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertés szűzpecsenye
- kevés őrölt pirospaprika
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g főzőtejszín
- 100 g reszelt sajt
- kevés só, és őrölt bors
- 2 dl leves alaplé
- kevés étolaj
Elkészítése:
A szűzpecsenyét felszeleteljük, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával. Tepsibe tesszük, majd olajat öntünk alá és fólia alatt megsütjük.
A sütés végén levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy egy kicsit piruljanak a hússzeletek.
A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük leves alaplével.
Sózzuk borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A reszelt sajtot és a tejszínt összekeverjük és hozzáöntjük a serpenyőben lévő hagymához.
Jól összeforraljuk és megvárjuk, amíg besűrűsödik.
A hússzeleteket sajtmártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

