Sertés szűzérmék sajtszószban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés szűzpecsenye
  • kevés őrölt pirospaprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g főzőtejszín
  • 100 g reszelt sajt
  • kevés só, és őrölt bors
  • 2 dl leves alaplé
  • kevés étolaj

Elkészítése:

A szűzpecsenyét felszeleteljük, bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával. Tepsibe tesszük, majd olajat öntünk alá és fólia alatt megsütjük.

A sütés végén levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy egy kicsit piruljanak a hússzeletek.

A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd felöntjük leves alaplével.

Sózzuk borsozzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. A reszelt sajtot és a tejszínt összekeverjük és hozzáöntjük a serpenyőben lévő hagymához.

Jól összeforraljuk és megvárjuk, amíg besűrűsödik.

A hússzeleteket sajtmártással tálaljuk.