Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös sertésborda recept

Sütőtökös sertésborda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet, egyenként kb. ujjnyi vastag csontos sertéskaraj
    • só, őrölt fekete bors
    • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
    • 40 dkg sütőtök
    • 1 vastagabb póréhagyma
    • 1 piros húsú nagy paprika
    • 4 evőkanál olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • félmaroknyi metélőhagyma
    • 1 evőkanál szójaszósz
    • késhegynyi csípős paprikakrém (csili is lehet)

    Elkészítése:

    A húst kissé kikeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel megszórjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk. A húst a felforrósított olajon, mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük, majd áttesszük egy másik edénybe és melegen lefedve tartjuk. Visszamaradó zsírjában, nagy lánggal a zöldségeket 3-4 percig pirítjuk. A zúzott foghagymával, a fölaprított metélőhagymával, a szójaszósszal és a paprikakrémmel ízesítjük. A kis lángon 5-6 percig pirítjuk, pároljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. A tálaláskor ezt a fűszeres zöldségragut – ami egyben a körete is a pecsenyének – a húsra halmozzuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá