Sütőtökös sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütőtökös sertésborda

Hozzávalók:

  • 4 szelet, egyenként kb. ujjnyi vastag csontos sertéskaraj
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 40 dkg sütőtök
  • 1 vastagabb póréhagyma
  • 1 piros húsú nagy paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • félmaroknyi metélőhagyma
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • késhegynyi csípős paprikakrém (csili is lehet)

Elkészítése:

A húst kissé kikeverjük, megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel megszórjuk. A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A tököt vékonyan felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk. A húst a felforrósított olajon, mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük, majd áttesszük egy másik edénybe és melegen lefedve tartjuk. Visszamaradó zsírjában, nagy lánggal a zöldségeket 3-4 percig pirítjuk. A zúzott foghagymával, a fölaprított metélőhagymával, a szójaszósszal és a paprikakrémmel ízesítjük. A kis lángon 5-6 percig pirítjuk, pároljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. A tálaláskor ezt a fűszeres zöldségragut – ami egyben a körete is a pecsenyének – a húsra halmozzuk.