Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült karaj céklasalátával recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 8 szelet karaj
    • őrölt bors
    • citrombors
    • olívaolaj a sütéshez

    Céklasalátához:

    • 20 dkg cékla reszelve, vagy csíkokra vágva
    • 30 dkg fejeskáposzta gyalulva
    • 1 nagy fej lilahagyma

    Öntet:

    • 0,5 dl olívaolaj
    • 1 kk  só
    • fél kk őrölt bors
    • 1 dl almaecet
    • 1 tk cukor
    • 1 kk őrölt kömény

    Elkészítés:

    Először a salátát készítjük el, fogyasztás előtt 2-3 órával, de egész éjszaka is a hűtőben maradhat. Jól lehűl és az ízek összeérnek.
    A zöldségeket tálban összekeverjük, az öntet hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk és a salátával összeforgatjuk. A húst megmossuk, sózzuk, kétféle borssal megszórjuk. Kb fél órát pihentetjük. Felforrósítjuk az olívaolajat és a húsokat kétszer, háromszor megforgatva pirosra sütjük. Ha pikánsabb ízt szeretnénk elérni, akkor kevés vörösbort önthetünk sütéskor az olaj pótlásaként. Tálaláskor a behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk, mellé tesszük a húst. Ízlés szerinti körettel tesszük az asztalra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá