Sült karaj céklasalátával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 szelet karaj
  • őrölt bors
  • citrombors
  • olívaolaj a sütéshez

Céklasalátához:

  • 20 dkg cékla reszelve, vagy csíkokra vágva
  • 30 dkg fejeskáposzta gyalulva
  • 1 nagy fej lilahagyma

Öntet:

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 kk  só
  • fél kk őrölt bors
  • 1 dl almaecet
  • 1 tk cukor
  • 1 kk őrölt kömény

Elkészítés:

Először a salátát készítjük el, fogyasztás előtt 2-3 órával, de egész éjszaka is a hűtőben maradhat. Jól lehűl és az ízek összeérnek.
A zöldségeket tálban összekeverjük, az öntet hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk és a salátával összeforgatjuk. A húst megmossuk, sózzuk, kétféle borssal megszórjuk. Kb fél órát pihentetjük. Felforrósítjuk az olívaolajat és a húsokat kétszer, háromszor megforgatva pirosra sütjük. Ha pikánsabb ízt szeretnénk elérni, akkor kevés vörösbort önthetünk sütéskor az olaj pótlásaként. Tálaláskor a behűtött salátát a tányér közepére halmozzuk, mellé tesszük a húst. Ízlés szerinti körettel tesszük az asztalra.