Sertéssült meggyszósszal recept

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj (vagy comb)
- só
- bors
- olaj
Meggyszósz:
- 1 üveg meggybefőtt
- kevés víz
- cukor
- fahéj
- kb. 2-3 ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
A meggybefőttet levével és egy kevés vízzel egy lábasban felforraljuk. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat és cukrot, hogy kellemesen édes-fűszeres ízt kapjon. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a vízben elkevert keményítőt, majd addig főzzük, míg selymesen besűrűsödik. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
A comb- vagy karajszeleteket igény szerint kiklopfoljuk, de ha eleve vékonyra szeleteljük, ez a lépés elhagyható. A húst mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, és kedvenc fűszerkeverékünkkel ízesítjük. Egy kevés olajat forrósítunk fel egy serpenyőben vagy grillserpenyőben, és közepes lángon mindkét oldalát készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, hogy puha és szaftos maradjon.
Köretként klasszikus hasábburgonyát készítünk: forró olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük, és forrón tálaljuk. A szaftos hús, az édes-savanykás meggymártás és a ropogós burgonya tökéletesen kiegészítik egymást!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »