Sertéssült meggyszósszal recept

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj (vagy comb)
- só
- bors
- olaj
Meggyszósz:
- 1 üveg meggybefőtt
- kevés víz
- cukor
- fahéj
- kb. 2-3 ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
A meggybefőttet levével és egy kevés vízzel egy lábasban felforraljuk. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat és cukrot, hogy kellemesen édes-fűszeres ízt kapjon. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a vízben elkevert keményítőt, majd addig főzzük, míg selymesen besűrűsödik. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
A comb- vagy karajszeleteket igény szerint kiklopfoljuk, de ha eleve vékonyra szeleteljük, ez a lépés elhagyható. A húst mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, és kedvenc fűszerkeverékünkkel ízesítjük. Egy kevés olajat forrósítunk fel egy serpenyőben vagy grillserpenyőben, és közepes lángon mindkét oldalát készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, hogy puha és szaftos maradjon.
Köretként klasszikus hasábburgonyát készítünk: forró olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük, és forrón tálaljuk. A szaftos hús, az édes-savanykás meggymártás és a ropogós burgonya tökéletesen kiegészítik egymást!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »