Sertéssült meggyszósszal recept

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj (vagy comb)
- só
- bors
- olaj
Meggyszósz:
- 1 üveg meggybefőtt
- kevés víz
- cukor
- fahéj
- kb. 2-3 ek kukoricakeményítő
Elkészítése:
A meggybefőttet levével és egy kevés vízzel egy lábasban felforraljuk. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat és cukrot, hogy kellemesen édes-fűszeres ízt kapjon. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a vízben elkevert keményítőt, majd addig főzzük, míg selymesen besűrűsödik. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
A comb- vagy karajszeleteket igény szerint kiklopfoljuk, de ha eleve vékonyra szeleteljük, ez a lépés elhagyható. A húst mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, és kedvenc fűszerkeverékünkkel ízesítjük. Egy kevés olajat forrósítunk fel egy serpenyőben vagy grillserpenyőben, és közepes lángon mindkét oldalát készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, hogy puha és szaftos maradjon.
Köretként klasszikus hasábburgonyát készítünk: forró olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük, és forrón tálaljuk. A szaftos hús, az édes-savanykás meggymártás és a ropogós burgonya tökéletesen kiegészítik egymást!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »