Sertéssült meggyszósszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj (vagy comb)
  • bors
  • olaj

Meggyszósz:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • kevés víz
  • cukor
  • fahéj
  • kb. 2-3 ek kukoricakeményítő

Elkészítése:

A meggybefőttet levével és egy kevés vízzel egy lábasban felforraljuk. Ízlés szerint adunk hozzá fahéjat és cukrot, hogy kellemesen édes-fűszeres ízt kapjon. Folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a vízben elkevert keményítőt, majd addig főzzük, míg selymesen besűrűsödik. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről és félretesszük.

A comb- vagy karajszeleteket igény szerint kiklopfoljuk, de ha eleve vékonyra szeleteljük, ez a lépés elhagyható. A húst mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, és kedvenc fűszerkeverékünkkel ízesítjük. Egy kevés olajat forrósítunk fel egy serpenyőben vagy grillserpenyőben, és közepes lángon mindkét oldalát készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, hogy puha és szaftos maradjon.

Köretként klasszikus hasábburgonyát készítünk: forró olajban aranybarnára sütjük, majd lecsepegtetjük, és forrón tálaljuk. A szaftos hús, az édes-savanykás meggymártás és a ropogós burgonya tökéletesen kiegészítik egymást!