Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj egyben sütve recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • sertés hosszúkaraj
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 4 teáskanál friss rozmaring
    • 3 dl fehérbor
    • olaj
    • bors

    Elkészítése: Mossuk meg és töröljük szárazra a sertéskarajt, majd hosszanti irányban ejtsünk rajta egy bevágást, hogy sütés közben az inak ne ránduljanak össze.

    A fokhagymát, egy kis olajat, a rozmaringot, só és borsot turmixszoljuk le.

    A karajt én akkor is elő szoktam sütni, ha egyben sütöm meg. Fogok egy nagy serpenyőt, jól felhevítem, és egy kis olajon megkapatom a karaj minden oldalát. Néhány perc az egész, de ezzel lezárjuk a hús rostjait, és megakadályozzuk, hogy kiszáradjon.

    Ezt követően a karajt jól dörzsöljük be a fokhagymás, rozmaringos páccal, tegyük egy tepsibe, locsoljuk alá a fehérbort, majd mehet be a sütőbe. Sütési időt nagyon nehéz mondani, mert ez függ a hús mennyiségétől, de irányadó időnek 0,5 kilogrammonként 25 percet szoktak mondani. Én a sütési idő első felében mindeneképpen alufóliával betakart tepsiben sütöm a húst, és csak utána pirítom.

    Ha elkészült a karaj, akkor burgonyával, francia, vagy krumpli salátával, esetleg steakburgonyával tálaljuk. Ehhez a húshoz egy kicsit testesebb vörösbor, mondjuk egy cabernet franc dukál.

    Tipp:

    Ha egyben sütünk karajt, akkor érdemesebb hosszúkarajt készíteni, mert ez egy kicsit zsírosabb, szaftosabb a rövidkarajnál. A rövidkaraj inkább szaftos ételekhez jobb.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá