Sarkadi pecsenye recept
Hozzávalók:
- 10 dkg sajt
- só ízlés szerint
- 3 kovászos uborka
- 2 csapott ek liszt
- 2,5 dl tej
- 15 dkg kolbász
- 20 dkg gomba
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 kg sertéshús
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen elősütjük. Ezután fólia alatt, kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.
A gombát kevés olajon megpároljuk. Amikor a leve elpárolgott meghintjük liszttel, majd apránként hozzáadjuk a tejet és hagyjuk besűrűsödni. A gombamártáshoz tesszük a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát és a reszelt sajt felét, majd sózzuk és borsozzuk.
A puhára párolt hússzeletek tetejére halmozzuk a tölteléket. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt rápirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

