Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sarkadi pecsenye recept

Sarkadi pecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg sajt
    • só ízlés szerint
    • 3 kovászos uborka
    • 2 csapott ek liszt
    • 2,5 dl tej
    • 15 dkg kolbász
    • 20 dkg gomba
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 1 kg sertéshús
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen elősütjük. Ezután fólia alatt, kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.

    A gombát kevés olajon megpároljuk. Amikor a leve elpárolgott meghintjük liszttel, majd apránként hozzáadjuk a tejet és hagyjuk besűrűsödni. A gombamártáshoz tesszük a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát és a reszelt sajt felét, majd sózzuk és borsozzuk.

    A puhára párolt hússzeletek tetejére halmozzuk a tölteléket. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt rápirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá