Sarkadi pecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • 3 kovászos uborka
  • 2 csapott ek liszt
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg kolbász
  • 20 dkg gomba
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1 kg sertéshús
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen elősütjük. Ezután fólia alatt, kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.

A gombát kevés olajon megpároljuk. Amikor a leve elpárolgott meghintjük liszttel, majd apránként hozzáadjuk a tejet és hagyjuk besűrűsödni. A gombamártáshoz tesszük a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát és a reszelt sajt felét, majd sózzuk és borsozzuk.

A puhára párolt hússzeletek tetejére halmozzuk a tölteléket. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt rápirul.