Óvári szelet krumplipürével recept

Hozzávalók:
- 50dkg sertéscomb
- 15 dkg gépsonka
- 25 dkg csiperke
- 25 dkg sajt
- bors
- majoránna
- piros paprika
- olaj
- 1 fej lila káposzta
- 1 fej hagyma
- köménymag
- ecet
- cukor
- víz
- 1 kg burgonya
- kevés vaj
- 3 dl tej
- só
Elkészítése:
A fűszerekből keveréket készítünk,amivel bepácoljuk a vékonyra felszeletelt húst. Kevés olajon serpenyőben hirtelen kisütjük, majd ráhelyezünk egy szelet sonkát, a gombát megpucoljuk és megpároljuk pici sóval, borssal ezt is ráhelyezzük a húsra, végül pedig a sajtot. Előmelegített sütőben,220 fokon kb 25 percet sütjük.
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt káposztát. Az ecetből, cukorból és vízből készítünk egy levet (ízlés szerint, valaki édesebben szereti) amivel felöntjük a káposztát és köménymaggal, sóval ízesítjük. Kb. 30 percig főzzük. A burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük, kevés vajjal és tejjel összetörjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »