Óvári szelet krumplipürével

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50dkg sertéscomb
  • 15 dkg gépsonka
  • 25 dkg csiperke
  • 25 dkg sajt
  • bors
  • majoránna
  • piros paprika
  • olaj
  • 1 fej lila káposzta
  • 1 fej hagyma
  • köménymag
  • ecet
  • cukor
  • víz
  • 1 kg burgonya
  • kevés vaj
  • 3 dl tej

Elkészítése:
A fűszerekből keveréket készítünk,amivel bepácoljuk a vékonyra felszeletelt húst. Kevés olajon serpenyőben hirtelen kisütjük, majd ráhelyezünk egy szelet sonkát, a gombát megpucoljuk és megpároljuk pici sóval, borssal ezt is ráhelyezzük a húsra, végül pedig a sajtot. Előmelegített sütőben,220 fokon kb 25 percet sütjük.
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt káposztát. Az ecetből, cukorból és vízből készítünk egy levet (ízlés szerint, valaki édesebben szereti) amivel felöntjük a káposztát és köménymaggal, sóval ízesítjük. Kb. 30 percig főzzük. A burgonyát megpucoljuk, sós vízben megfőzzük, kevés vajjal és tejjel összetörjük.