Lecsós sertésborda recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
- 8-10 db paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 6 db paradicsom
- 2-3 fej vöröshagyma
- 15 dkg füstölt szalonna
- só
- grillfűszer
- étolaj
- pirospaprika
- 1/2kg tarhonya
Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk. A húst kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk. Kevés olajon szép pirosra sütjük. A paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk és rászórjuk a pirospaprikát. 15-20 perc alatt készre pároljuk. Ne főzzük nagyon szét! Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük és tarhonyával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

