Lecsós sertésborda

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet karaj csont nélkül
  • 8-10 db paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 6 db paradicsom
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • grillfűszer
  • étolaj
  • pirospaprika
  • 1/2kg tarhonya

Elkészítése:
A tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk. A húst kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk. Kevés olajon szép pirosra sütjük. A paprikát, paradicsomot és a vöröshagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, sózzuk és rászórjuk a pirospaprikát. 15-20 perc alatt készre pároljuk. Ne főzzük nagyon szét! Tálalásnál a lecsót a húsra szedjük és tarhonyával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!