Különleges sajtos szelet recept

Hozzávalók:
- 6 szelet hosszú karaj csont nélkül
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- petrezselyem zöld
- ízlés szerint szerecsendió
- só
- tej
Elkészítése:
A hús szeleteket kiklopfoltam és egy tálba tettem, erre szórtam az apróra felszelt fokhagymát, sót és annyi tejet, hogy ellepje. Letakarom és egy éjszakát a sós tejben tartom.
Másnap egy hőálló tálba teszem a hús szeleteket. A fokhagymát visszateszem a hús szeletekre, kevés szerecsendiót is reszelek rá. A petrezselymet apróra összevágtam, és a tejfölbe tettem.
A tojás sárgájával együtt összekevertem és a hús szeletekre tettem. Erre pedig reszelt sajtot szórtam, lefedtem és 180-200 fokon szépen halvány barnára megsütöttem.
Burgonya pürével és rizzsel tálaltam és uborkasalátával fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »