Különleges sajtos szelet recept
Hozzávalók:
- 6 szelet hosszú karaj csont nélkül
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - petrezselyem zöld
- ízlés szerint szerecsendió
- só
- tej
Elkészítése:
A hús szeleteket kiklopfoltam és egy tálba tettem, erre szórtam az apróra felszelt fokhagymát, sót és annyi tejet, hogy ellepje. Letakarom és egy éjszakát a sós tejben tartom.
Másnap egy hőálló tálba teszem a hús szeleteket. A fokhagymát visszateszem a hús szeletekre, kevés szerecsendiót is reszelek rá. A petrezselymet apróra összevágtam, és a tejfölbe tettem.
A tojás sárgájával együtt összekevertem és a hús szeletekre tettem. Erre pedig reszelt sajtot szórtam, lefedtem és 180-200 fokon szépen halvány barnára megsütöttem.
Burgonya pürével és rizzsel tálaltam és uborkasalátával fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

