Különleges sajtos szelet recept

Hozzávalók:
- 6 szelet hosszú karaj csont nélkül
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- petrezselyem zöld
- ízlés szerint szerecsendió
- só
- tej
Elkészítése:
A hús szeleteket kiklopfoltam és egy tálba tettem, erre szórtam az apróra felszelt fokhagymát, sót és annyi tejet, hogy ellepje. Letakarom és egy éjszakát a sós tejben tartom.
Másnap egy hőálló tálba teszem a hús szeleteket. A fokhagymát visszateszem a hús szeletekre, kevés szerecsendiót is reszelek rá. A petrezselymet apróra összevágtam, és a tejfölbe tettem.
A tojás sárgájával együtt összekevertem és a hús szeletekre tettem. Erre pedig reszelt sajtot szórtam, lefedtem és 180-200 fokon szépen halvány barnára megsütöttem.
Burgonya pürével és rizzsel tálaltam és uborkasalátával fogyasztottuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »