Különleges sajtos szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet hosszú karaj csont nélkül
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • petrezselyem zöld
  • ízlés szerint szerecsendió
  • tej

Elkészítése:

A hús szeleteket kiklopfoltam és egy tálba tettem, erre szórtam az apróra felszelt fokhagymát, sót és annyi tejet, hogy ellepje. Letakarom és egy éjszakát a sós tejben tartom.

Másnap egy hőálló tálba teszem a hús szeleteket. A fokhagymát visszateszem a hús szeletekre, kevés szerecsendiót is reszelek rá. A petrezselymet apróra összevágtam, és a tejfölbe tettem.

A tojás sárgájával együtt összekevertem és a hús szeletekre tettem. Erre pedig reszelt sajtot szórtam, lefedtem és 180-200 fokon szépen halvány barnára megsütöttem.

Burgonya pürével és rizzsel tálaltam és uborkasalátával fogyasztottuk.