Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jóasszony szelet recept

Jóasszony szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 személyre
    • 8 szelet sertéskaraj
    • 50 dkg gomba
    • 5-6 fej vörös-, vagy lila hagyma
    • 20-30 dkg kolozsvári szalonna
    • só, bors
    • petrezselyem
    • liszt
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk.

    A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra daraboljuk, a hagymát mérettől függően vágjuk nagyobb darabokra.

    Egy teflon serpenyőben kevés olajat hevítünk. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, és mindkét oldalukon megsütjük. (Ne szárítsuk ki őket!) Ha minden hús megsült, tartsuk őket melegen.

    Ugyanabba a serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, dobjuk bele a szalonnát, majd 2-3 perc múlva a hagymát is adjuk hozzá. Pirítsuk együtt őket néhány percig, és tegyük bele a gombát is. Ez elsőre levet fog ereszteni, várjuk meg, amíg a leve elfő, és az egészet pirítsuk le.

    Szórjuk meg borssal. Sózni nem szükséges, a szalonna eléggé sós. Hintsük meg gazdagon finomra aprított (vagy szárított) petrezselyemmel.

    A hússzeletekre halmozzuk rá a ragut, és hasábburgonyával, esetleg krumplipürével, salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá