Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás hagymás tarja házi csalamádéval recept

Gombás hagymás tarja házi csalamádéval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 személyre

    • 8 szelet tarja (bármi más hús is jó)
    • fél kg gomba
    • 4 fej vörös hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • bors
    • majoránna
    • 2 evőkanál ketchup
    • 2 evőkanál mustár
    • 1 kg burgonya
    • olaj (vagy kacsazsír)

    Elkészítés:

    A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára.

    A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúzott fokhagymával és majoránnával, majd a hús tetején egyenletesen elosztom. 220 fokos sütőben fólia alatt 30 percig sütöm, majd fólia nélkül még 15-20 perc.

    “Karajos” krumpli:

    A burgonyát meghámozom, karikára vágom forró zsíron átfuttatom, teszek rá sót borsot pici delikátod és fedő alatt megfőzöm. Ha a krumpli nem enged elég levet akkor kicsi vizet öntök alá. Az a jó ha kicsit odakap az a legfinomabb része!

    Csalamádé:

    • fél kg fejes káposzta
    • fél kg vörös hagyma
    • 1 jó nagy kígyó uborka
    • 2 nagyobb TV paprika

    Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot, pici borsot, pici őrölt köményt.

    Kicsavarom, ráöntöm a lét és már fogyasztható is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá