Gombás hagymás tarja házi csalamádéval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet tarja (bármi más hús is jó)
- fél kg gomba
- 4 fej vörös hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál mustár
- 1 kg burgonya
- olaj (vagy kacsazsír)
Elkészítés:
A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára.
A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúzott fokhagymával és majoránnával, majd a hús tetején egyenletesen elosztom. 220 fokos sütőben fólia alatt 30 percig sütöm, majd fólia nélkül még 15-20 perc.
“Karajos” krumpli:
A burgonyát meghámozom, karikára vágom forró zsíron átfuttatom, teszek rá sót borsot pici delikátod és fedő alatt megfőzöm. Ha a krumpli nem enged elég levet akkor kicsi vizet öntök alá. Az a jó ha kicsit odakap az a legfinomabb része!
Csalamádé:
- fél kg fejes káposzta
- fél kg vörös hagyma
- 1 jó nagy kígyó uborka
- 2 nagyobb TV paprika
Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot, pici borsot, pici őrölt köményt.
Kicsavarom, ráöntöm a lét és már fogyasztható is.