Gombás hagymás tarja házi csalamádéval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet tarja (bármi más hús is jó)
  • fél kg gomba
  • 4 fej vörös hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kg burgonya
  • olaj (vagy kacsazsír)

Elkészítés:

A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára.

A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúzott fokhagymával és majoránnával, majd a hús tetején egyenletesen elosztom. 220 fokos sütőben fólia alatt 30 percig sütöm, majd fólia nélkül még 15-20 perc.

“Karajos” krumpli:

A burgonyát meghámozom, karikára vágom forró zsíron átfuttatom, teszek rá sót borsot pici delikátod és fedő alatt megfőzöm. Ha a krumpli nem enged elég levet akkor kicsi vizet öntök alá. Az a jó ha kicsit odakap az a legfinomabb része!

Csalamádé:

  • fél kg fejes káposzta
  • fél kg vörös hagyma
  • 1 jó nagy kígyó uborka
  • 2 nagyobb TV paprika

Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot, pici borsot, pici őrölt köményt.

Kicsavarom, ráöntöm a lét és már fogyasztható is.