Almás-hagymás tarja recept

Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja
- só
- bors durvára őrölve
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1-2 fej lila vagy vöröshagyma
- 3 alma kicsumázva
- 1 bögre húsleveslé (fehérbor vagy sör is lehet helyette)
Elkészítése:
A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd a húsokat belefektetjük és addig sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna kéreg nem lesz rajta, majd a húsokat papírtörlős tányérra szedjük.
A visszamaradt olajhoz adjuk a margarint, felolvasztjuk, majd megpirítjuk benne a hagymakarikákat, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát. Felöntjük a húslével, majd a húsokat visszatesszük és puhára pároljuk.
Krumplipürével tálaljuk, a húsokra halmozzuk az almás-hagymás ragut.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »