Almás-hagymás tarja recept
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéstarja
- só
- bors durvára őrölve
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1-2 fej lila vagy vöröshagyma
- 3 alma kicsumázva
- 1 bögre húsleveslé (fehérbor vagy sör is lehet helyette)
Elkészítése:
A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd a húsokat belefektetjük és addig sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna kéreg nem lesz rajta, majd a húsokat papírtörlős tányérra szedjük.
A visszamaradt olajhoz adjuk a margarint, felolvasztjuk, majd megpirítjuk benne a hagymakarikákat, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát. Felöntjük a húslével, majd a húsokat visszatesszük és puhára pároljuk.
Krumplipürével tálaljuk, a húsokra halmozzuk az almás-hagymás ragut.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

