Almás-hagymás tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéstarja
  • bors durvára őrölve
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 1-2 fej lila vagy vöröshagyma
  • 3 alma kicsumázva
  • 1 bögre húsleveslé (fehérbor vagy sör is lehet helyette)

Elkészítése:

A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd a húsokat belefektetjük és addig sütjük mindkét oldalát, amíg szép aranybarna kéreg nem lesz rajta, majd a húsokat papírtörlős tányérra szedjük.

A visszamaradt olajhoz adjuk a margarint, felolvasztjuk, majd megpirítjuk benne a hagymakarikákat, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát. Felöntjük a húslével, majd a húsokat visszatesszük és puhára pároljuk.

Krumplipürével tálaljuk, a húsokra halmozzuk az almás-hagymás ragut.
Jó étvágyat hozzá!