Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú rakottas (legényfogó) recept

Savanyú rakottas (legényfogó)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg sertés lapocka
    • 0,5 kg savanyú káposzta
    • 50 dkg rizs
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg sajt
    • 1 nagy doboz tejföl
    • pirospaprika
    • ízlés szerint, ételizésítő
    • bors

    Elkészítése:

    A megmosott húst apróra kockázzuk , besózzuk és hagyjuk a saját levében főni. Amikor kezdi elfőlni a levét, akkor öntünk rá olajat és így sütjük kb. 5 percig

    Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, fokhagymát. Amikor megsült a hagyma bele tesszük a pirospaprikát, ízlés szerint borsozzuk és felöntjük egy pici vízzel.

    Apróra vágjuk a savanyú káposztát és hozzá keverjük a húshoz és felöntjük vízzel. Így pároljuk, amíg a káposzta megpuhul.

    Megfőzzük a rizst.

    Egy hőálló tálban elkezdjük rétegezni, alulra káposztás hús, rá rizs, a tejföl ( hígítva tejjel , vagy vízzel ), a reszelt sajt és így tovább. A tetejére tejföl és sajt kerül.

    Addig sütjük, míg szép piros lesz e teteje.

    Tipp:

    Nagyon finom, laktató. Mindenki szereti.

    Garantáltan “legényfogó” – a vőm mondta :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá