Savanyú rakottas (legényfogó) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés lapocka
- 0,5 kg savanyú káposzta
- 50 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- 1 nagy doboz tejföl
- pirospaprika
- ízlés szerint, ételizésítő
- só
- bors
Elkészítése:
A megmosott húst apróra kockázzuk , besózzuk és hagyjuk a saját levében főni. Amikor kezdi elfőlni a levét, akkor öntünk rá olajat és így sütjük kb. 5 percig
Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, fokhagymát. Amikor megsült a hagyma bele tesszük a pirospaprikát, ízlés szerint borsozzuk és felöntjük egy pici vízzel.
Apróra vágjuk a savanyú káposztát és hozzá keverjük a húshoz és felöntjük vízzel. Így pároljuk, amíg a káposzta megpuhul.
Megfőzzük a rizst.
Egy hőálló tálban elkezdjük rétegezni, alulra káposztás hús, rá rizs, a tejföl ( hígítva tejjel , vagy vízzel ), a reszelt sajt és így tovább. A tetejére tejföl és sajt kerül.
Addig sütjük, míg szép piros lesz e teteje.
Tipp:
Nagyon finom, laktató. Mindenki szereti.
Garantáltan “legényfogó” – a vőm mondta :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »