Savanyú rakottas (legényfogó)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertés lapocka
  • 0,5 kg savanyú káposzta
  • 50 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 nagy doboz tejföl
  • pirospaprika
  • ízlés szerint, ételizésítő
  • bors

Elkészítése:

A megmosott húst apróra kockázzuk , besózzuk és hagyjuk a saját levében főni. Amikor kezdi elfőlni a levét, akkor öntünk rá olajat és így sütjük kb. 5 percig

Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, fokhagymát. Amikor megsült a hagyma bele tesszük a pirospaprikát, ízlés szerint borsozzuk és felöntjük egy pici vízzel.

Apróra vágjuk a savanyú káposztát és hozzá keverjük a húshoz és felöntjük vízzel. Így pároljuk, amíg a káposzta megpuhul.

Megfőzzük a rizst.

Egy hőálló tálban elkezdjük rétegezni, alulra káposztás hús, rá rizs, a tejföl ( hígítva tejjel , vagy vízzel ), a reszelt sajt és így tovább. A tetejére tejföl és sajt kerül.

Addig sütjük, míg szép piros lesz e teteje.

Tipp:

Nagyon finom, laktató. Mindenki szereti.

Garantáltan “legényfogó” – a vőm mondta :)